spletna stran je trenutno v prenovi - nekatere funkcionalnosti niso ali so le delno dostopne - a weboldal jelenleg átalakítás alatt áll - egyes funkciók nem vagy csak részben állnak rendelkezésre.

MADŽARSKA NARODNA SAMOUPRAVNA SKUPNOST OBČINE MORAVSKE TOPLICE
Prosenjakovci 70
9207 PROSENJAKOVCI

Tel: 02 544 1275
E-mail: info@mtk-mnok.si


Razpis za društva 2023

Madžarska narodna samoupravna skupnost Občine Moravske Toplice

objavlja RAZPIS

za društva, ki delujejo na narodnostno mešanem območju Občine Moravske Toplice in izvajajo madžarske narodnostne programe.

Kljub mrzlemu in vetrovnemu vremenu se je v nedeljo, 24. aprila 2016 v Središču zbralo blizu 60 pohodnikov na 5. pohodu ob dnevu Sv. Jurija.

 

Veliko skupino pohodnikov so sestavljali poleg vaščanov izseljenci, ljudje iz sosednjih vasi in tudi iz drugih krajev Prekmurja. Navdušenim pohodnikom smo ponudili jutranje okrepčilo, nato smo po kratkem pozdravu krenili na približno 12 km dolgo pot – najprej po poljski poti proti Madžarski. Po prestopu meje smo si v gozdu ogledali ostanke prve kamnite cerkve Železne Županije (Vas), cerkve svetega Venclja, zgrajene leta 1200. Od tod smo pot nadaljevali po glavni cesti proti Kercaszomoru, nato pa po učni poti ob Mali Krki proti Domanjševcem. K cilju, k vaškemu domu smo prispeli po gozdni poti, ki povezuje Domanjševce s Središčem. Med potjo smo naredili krajše postanke, kjer smo se okrepčali s pijačo in pogačami, na koncu pa nas je pričakala topla malica – okusen bograč, kateremu je sledilo seveda še prijetno druženje.

Čeprav nam na letošnjem pohodu vreme ni bilo naklonjeno, je pa zato bilo tem večje prijetno vzdušje in zopet smo dokazali, da smo zelo gostoljubni in dobri organizatorji.  

© MADŽARSKA NARODNA SAMOUPRAVNA SKUPNOST OBČINE MORAVSKE TOPLICE - MORAVSKE TOPLICE KOZSEGI MAGYAR NEMZETI ONIGAZGATASI KOZOSSEG 2023

Izdelava: MCSi Design