spletna stran je trenutno v prenovi - nekatere funkcionalnosti niso ali so le delno dostopne - a weboldal jelenleg átalakítás alatt áll - egyes funkciók nem vagy csak részben állnak rendelkezésre.

MADŽARSKA NARODNA SAMOUPRAVNA SKUPNOST OBČINE MORAVSKE TOPLICE
Prosenjakovci 70
9207 PROSENJAKOVCI

Tel: 02 544 1275
E-mail: info@mtk-mnok.si


Razpis za društva 2023

Madžarska narodna samoupravna skupnost Občine Moravske Toplice

objavlja RAZPIS

za društva, ki delujejo na narodnostno mešanem območju Občine Moravske Toplice in izvajajo madžarske narodnostne programe.

KTD Zvon Pordašinci – MTE Harang Kisfalu je v nedeljo, 29.05.2016, organiziral 1. Pordašinski pohod v dolžini 11 km.

Ob 8:30 smo se zbrali pred vaškim domom Pordašinci, kjer smo se na hitro okrepčali. Čez 30 parov nog se nas je podalo proti Veleméru (HU). Tam smo si ogledali cerkev iz Arpadove dobe in nekdanjo podeželsko hišo z razstavo lokalne zgodovine, o katerih smo izvedeli veliko informacij o zanimivostih cerkve in hiše. V vaškem domu Velemér so nas domačini lepo sprejeli in nam pripravili pogostitev. V ta namen so nam pridne gospodinje v krušni peči spekle za njih značilne »perece«. V okviru pohoda smo skupaj z domačini podrli majsko drevo. Na ta način poskušamo obnoviti, vzdrževati in vzpostaviti stike s streljal oddaljenimi prebivalci Madžarske. Pot nazaj nas je vodila skozi gozd do izhodiščnega kraja. Zaključek pohoda je bil v vaškem domu, kjer smo vse udeležence pogostili in jim izročili zahvalo. Tako smo tudi našli priložnost, da se malo pogovorimo in poveselimo. Po odzivih pohodnikov je bil pohod dobro organiziran, potrudili smo se in drugo leto upamo na še večjo udeležbo.

 

© MADŽARSKA NARODNA SAMOUPRAVNA SKUPNOST OBČINE MORAVSKE TOPLICE - MORAVSKE TOPLICE KOZSEGI MAGYAR NEMZETI ONIGAZGATASI KOZOSSEG 2023

Izdelava: MCSi Design