MADŽARSKA NARODNA SAMOUPRAVNA SKUPNOST OBČINE MORAVSKE TOPLICE
Prosenjakovci 70
9207 PROSENJAKOVCI

Tel: 02 544 1275
E-mail: info@mtk-mnok.si


Trenutno ni razpisov!

V Središču je nekoč vsako leto potekalo proščenje ob dnevu svetega Jurija, ki ga je spremljalo bogoslužje in velika gasilska zabava. Vendar je ta običaj sčasoma zamrl, zato sta se Madžarska samoupravna narodna skupnost občine Moravske Toplice in lokalno kulturno društvo Antal Ferenc odločila za organizacijo pohoda ob dnevu svetega Jurija.

Letošnji pohod je bil že četrti in je v Središče privabil številne pohodnike, ki so prišli tudi iz bližnjih naselij, iz Murske Sobote in tudi drugih slovenskih krajev. Udeleženci letošnjega pohoda so krenili iz Središča v smeri naselja Magyarszombatfa, kjer smo si ogledali lončarsko hišo in Czughovo spominsko sobo. Naši sosedje so nas prijazno sprejeli z okusnimi domačimi pogačami in pecivom ter napitki. Med potjo smo se večkrat ustavili, da bi si oddahnili in se osvežili.

Pot proti domu smo nadaljevali čez gozd in občudovali lepote narave. Ob vrnitvi v Središče nas je pričakovala malica, nato pa prijetno druženje. Vreme nam je bilo naklonjeno, narava je bila prečudovita zrak pa prijetno svež, tako smo se vsi pohodniki domov vrnili z lepimi doživetji in polni zadovoljstva.

Alen Vugrinec 

Spletna stran je nastala s podporo Bethlen Gábor Alap Zrt.

© MADŽARSKA NARODNA SAMOUPRAVNA SKUPNOST OBČINE MORAVSKE TOPLICE - MORAVSKE TOPLICE KOZSEGI MAGYAR NEMZETI ONIGAZGATASI KOZOSSEG 2020

Izdelava: MCSi Design